‘Innalillah,Tr4gisnya Pmerglanmu Razis..’ TubuhTper0sok Dlm T!mbunan Kayu, TreIer PulaTerjunam Ke DImGaung

Kuantan: Tiga m.aut manakala empat ced.era dalam kemaIangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 126 Jalan Kuantan-Segamat, Rompin, malam tadi.

Mereka yang m.aut ialah Abdul Raziz Mohdal, 40, Mohd Khairol Md Tahir, 36 dan Zairulzaimy Jambi, 18.

Ketua PoIis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Azahari Mukhtar berkata, kemaIangan membabitkan sebuah treIer, kereta Proton Iswara dan Perodua Axia itu berlaku pada 8.50 malam.

Katanya, si.asatan awal mendapati treIer bergerak dari arah Kuantan menghala ke Segamat.

“Apabila sampai di tempat kejadian, tiba-tiba kereta Proton Iswara dari arah Segamat dipercayai masuk ke laluan berte.ntangan sebelum bertmbung dengan treIer.

“KemaIangan itu menyebabkan treIer hiIang kawaIan dan masuk ke laluan bertntangan lalu bertmbung dengan Perodua Axia dan terus terjtuh ke bawah ce.run di sebelah kanan jalan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, akibat kemaIangan itu, kelindan treIer, Abdul Raziz; pemandu Proton Iswara, Mohd Khairol dan penumpang belakang Iswara, Zairulzaimy mninggaI dunia di tempat kejadian.

“Empat mngsa lain iaitu pemandu treler, dua penumpang Iswara dan pemandu Axia yang cede.ra dibawa ke Hspital Muadzam Shah, Rompin untuk mendapatkan rwatan,” katanya.

Katanya, k.es itu disia.sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Pahang Zulfadli Zakaria berkata, seramai 15 pegawai dan anggota bomba dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) MUadzam Shah dan BBP Chini, Pekan ke lokasi kemaIangan untuk operasi menyelamat dan mengeluarkan mngsa.

Salam tkziah al fatihah


Sumber: hm via dbongkar