[VlDEO] Jen4zah Lalu Tanpa Singgah Rumah, Ahli KeIuarga Sbak Beri Lambaian Trakhir

Hakikat untuk diterima ketika musim pandemik C0VlD-19 ini, ahli keluarga tdak dapat memeluk dan mencium jnazah insan tersayang berikutan perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Terbaru, Faceb0ok PahangKu Media berk0ngsi satu video memaparkan sebuah ahli keluarga hanya mampu melambaikan tangan ke arah van jnazah yang diiringi kereta poIis sebelum jn4zah dibawa ke tnah perkburan.

Lebih mengundang s4yu apabila semua pasukan tersebut bertindak untuk memperlahankan kenderaan mereka untuk memberikan peluang kepada ahli keluarga sebagai penghormatan trakhir kepada jn4zah.


“Jn4zah tidak dibenarkan singgah dirumah lantaran SOP.. namun kenderaan jnazah diperlahankan bagi memberi peluang keluarga memberikan pengh0rmatan trakhir,” tulis kapsyen p0sting tersebut.

Rakaman video berdurasi seminit 22 saat itu turut kedengaran ahli keluarga menang1s teresak-esak selain menenangkan antara satu sama lain yang hiba kerana tidak dapat menatap jnazah buat kali trakhir.

Malah, anggota poIis yang menggunakan pembesar suara sempat memohon m4af dan meminta ahli keluarga bersabar serta sedekahkan al-Fatihah buat Allahyrham.

Seorang wanita, Norasma Tahir dipercayai anak kepada Allahyrham juga ada memuat naik p0sting mengucapkan terima kasih atas doa yang dikirimkan orang ramai.


Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut dik0ngsi mengenai punca pemerg1an Allahyrham berusia 86 tahun itu yang dijmput Ilahi pada pagi Jumaat lalu di H0spital Sultan Haji Ahmad Shah, Pahang.

Kuatkan semangatku untuk hari2 mendatangVlDEO:

Sumber: Faceb0ok PahangKu Media & Norasma Tahir, OMM