[Video] Pekerja Swasta Ditemukan MninggaI Dunla Di Dalam Bilik Tldur.

Ipoh: Keblmbangan keluarga selepas mendapati saIah seorang daripada mereka tldak keluar bilik hampir seharian terjawab apabila menemukannya terbarlng tldak bernywa di atas katil di rumah mereka di Taman Bersatu, Slmpang Pulai di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Yahaya Hassan berkata, pekerja swasta berusia 20-an itu ditemukan ahli keluarga dalam keadaan tldak bernywa di dalam bilik yang berkvnci.

“Mngsa dikatakan sudah tldak keluar bilik sejak daripada siang dan tldak juga bangun-bangun selepas pintu diketvk.

“Mereka selepas itu meminta bantuan jiran membuka pintu bilik yang terkunci dari dalam sebelum ahli keluarga menemukan mngsa dalam keadaan terbarlng,” katanya kepada pemberita ketika meninjau di lokasi kejadian di sini, tengah malam tadi.

Yahaya berkata, poIis sebelumnya menerima panggilan daripada pihak f0rensik Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini, pada 6.30 petang bagi menjalankan s.iasatan atas satu kemat1an.


“Kita menemukan satu myat yang terbarlng di atas katil, pada mulanya kemat1an dilihat dalam keadaan mencurlgakan kerana secara ka.sar seolah-olah ada unsur jnayah berikutan beberapa lkatan tali pada bahagian bdan mngsa.

“Namun, apabila diperiksa secara dekat, ia bukanlah satu ikatan yang boleh memat1kan mngsa dan s.iasatan dijalankan didapati tlada sebarang unsur jnayah berlaku dalam bilik tempat kejadian,” katanya.

Katanya, susulan itu pihak poIis setakat ini mengklaslfikasikan ke$ itu sebagai kemat1an secara mengjut.

“Kita ada menemui satu cecair yang kita percaya boleh mengaklbatkan kemat1an, jadi kita akan menghantar cecair itu ke jabatan klmia untuk diketahui apa kandungannya.

“Jadi, kita percaya barang ke.s yang dijumpai itu boleh membantu s.iasatan punca kemat1an. Myat akan di be.dah s.iasat esok (hari ini) untuk mengenal pasti punca sebenar kemat1an mngsa,” katanya.

Video:

Sumber: hm