Terkini Seorang LeIaki MninggaI Dunla Terjvn Dari Tingkat 8 H0spital, Punca Kjadian Didedhkan.

Kluang: Seorang lelaki m.aut selepas terjvn dari tingkap tndas w.ad 8B, tingkat lapan Hspital Enche Besar Hajjah Khalsom, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Kluang Asisten Komisioner Low Hang Seng berkata, mngsa, Lim Sweet Peng, 55, sebelum itu, memberitahu kakltangan bertugas untuk ke tndas sebelum bertlndak mengunci dirinya sendiri dalam tndas berkenaan.

“Pada 3.45 petang hari ini, poIis menerima makluman daripada angg.ota bertugas p0ndok Hspital Kluang mengatakan ada seorang lelaki trjun dari tingkap bilik air di wa.d 8B (hspital berkenaan).

“Mngsa disahkan mninggal dunla di tempat kejadian,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mengulas Ianjut, beliau berkata, mngsa dimasukkan ke hspital berkenaan Isnin lalu kerana menghldap masaIah uIser u.sus dan menjalani pembeda.han pada hari yang sama.


Katanya, hari ini mngsa meminta keIuar w4d dan pihak hspital memberi kebenaran mngsa keluar hspital pada sebelah petang.

“Sementara menunggu pr0ses keluar w4d, mngsa memberitahu hendak pergi tndas (di tingkat lapan hspital itu).

“Mngsa masuk ke tndas dan mengunci pintu dari dalam tndas serta memeca.hkan cermln tingkap tndas. Mngsa kemudian terjvn (membnuh diri),” katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya, ke$ diklas1fikasikan sebagai matl mengejvt (SDR) dan myat si mat1 telah dibawa ke unit f0rensik Hspital Enche Besar Hajjah Kalsom Kluang.

“Permintaan be.dah s.iasat dikeluarkan kepada pegawai pe rubatan untuk tentukan sebab kemat1an,” katanya.

Dalam pada itu, Low berkata, mngsa bvkan pesaklt C0vld-19 dan punca sama ada mngsa mengalami masaIaah peribadi hingga nekad terjvn sehingga kini masih dalam s.iasatan pihaknya.

Dalam pada itu, video dan gambar mngsa yang sudah terbar1ng dan diuruskan kakitangan hspital tuIar di laman sosi4l dan mendapat simpat1 masyarakat.

Sumber: hm