Terima Aduan Kehabisan Makanan, P0Iis IPD Sepang Bergegas Hntar BekaIan Makanan Ke Rumah lni

Pihak p0lis IPD Sepang menerusi satu perkongsian di akaun Faceb00k memaklumkan bahawa pih4knya baru sahaja menyampaikan b4ntuan makanan kepada 14 orang individu di Taman Bunga Raya, Sepang yang telah terpvtus bekalan makanan.

Pihak IPD Sepang dilaporkan telah men3rima pangg1lan daripada seorang wanita yang mem4klumkan berkenaan perkara itu.

Adik kepada wanita tersebut dilaporkan merupakan pek3rja kil4ng bersama dengan yang lain dan telah dikuar4ntin dalam rumah yang sama.

Bagi mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsian IPD Sepang itu seperti berikut:

IPD Sepang, 03 Julai 2021.


Bantuan Keb4jikan Makanan Kepada Seramai (14) Orang Yang Kehabisan Bekalan Makanan Oleh IPD Sepang.

Pada 03/07/2021 jam lebih kurang 2010 Hrs, Full Manning IPD Sepang (FM) telah terima panggilan telefon daripada (1) perempuan Melayu memaklumkan bah4wa ad1knya yang bekerja di sebvah kilang di Bandar Baru Salak Tinggi telah kehabisan bek4lan makanan. Turvt tinggal bersama adik peng4du ialah seramai (13) orang lagi rakannya. Mereka terdiri dari pekerja kilang yang sama dan telah diku4rant1n dalam sebuah rumah di Taman Bunga Raya, Sepang.

Bertindak atas maklumat tersebut atas das4r kepr1h4tinan dan tanggungjawab sosial, Ketua P0lis Daerah Sepang iaitu YDH ACP Wan Kamarul Azran bin Wan Yusof telah mengambil tind4kan susulan dengan mengarahkan supaya b4ntuan mak4nan seg3ra dihantar ke rumah tersebut.

Pada 3/7/2021 jam lebih kurang 2115 Hrs, anggota tugas Unit MPV IPD Sepang (SL 1211) telah sampai ke pr3mis tersebut dan menyerahkan sebanyak (16) bungkus nasi berlauk kepada penghvni rumah.

Wakil pen3rima mengucapkan r1buan terima kasih kepada pihak p0lis IPD Sepang di atas b4ntuan yang telah dib3rikan.

Sumber: P0lis IPD Sepang via siakapkeli

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share