Suami Pulangkan Semvla Sumb4ngan Selepas Dipers0al Jual Balik P4mpers Derma, Rupanya Ini Punc4nya

ᴋᴇꜱᴇᴍᴘɪᴛᴀɴ ʜɪᴅᴜᴘ ʙᴇʀɢᴇʟᴜᴛ ᴅᴀʟᴀᴍ ꜰᴀꜱᴀ ᴘᴋᴘ ʏᴀɴɢ ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴇʀᴘᴇɴɢʜᴜᴊᴜɴɢ ᴍᴇᴍᴀᴋꜱᴀ ɢᴏʟᴏɴɢᴀɴ ɪʙᴜ ʙᴀᴘᴀ ᴍᴇɴɢʜᴀʀᴀᴘ ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ ᴘᴀᴅᴀ ᴘɪʜᴀᴋ ᴛᴇʀᴛᴇɴᴛᴜ. ʙᴜᴋᴀɴ ꜱᴇᴍᴜᴅᴀʜ ʏᴀɴɢ ᴅɪꜱᴀɴɢᴋᴀ, ʜᴀᴋɪᴋᴀᴛɴʏᴀ ᴍᴀꜱɪɴɢ-ᴍᴀꜱɪɴɢ ᴍᴇɴᴇʙᴀʟᴋᴀɴ ᴍᴜᴋᴀ ʟᴀɢɪ-ʟᴀɢɪ ᴍᴇɴɢᴇɴᴀɴɢᴋᴀɴ ᴋᴇᴘᴇʀʟᴜᴀɴ ʜᴀʀɪᴀɴ ᴀɴᴀᴋ ꜱᴇɴᴅɪʀɪ.

Kenapa awak tak t0lak sedangkan awak dah dapat?

Pun begitu baru-baru ini, satu pihak yang giat menjalankan agihan derma kepada masyarakat sekitar meluahkan rasa terkilan kerana didapati sebuah keluarga menjual kembali barangan pemberian mereka. Di atas desakan salah faham yang berlaku, kedengaran si suami penerima tidak cakap banyak meminta maaf lalu memulangkan semula bekalan pampers kerana enggan mengeruhkan keadaan.

Adik ni jual pampers sebab nak dapatkan duit beli pampers saiz anak

Siapa menyangka, rupanya mereka sekeluarga telah menerima bantuan pampers anak dengan saiz salah. Tidak tahu bahawa penukaran boleh dibuat, suami isteri ini menjualnya kembali dengan niat wang yang diperolehi nanti akan digunakan untuk membeli lampin bersaiz betul. Sumbangan lebih yang diterima turut diberikan kepada jiran sekitar, bukannya ‘makan’ sendiri. Mujur sahaja ada pihak lain iaitu Encik Muhammad Ardy yang datang sekali gus memberi peluang pada keluarga ini untuk menjelaskan hal sebenar.


Allahu…Tak boleh bincang baik-baik ke

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen kasihan dengan suami isteri berkenaan. Malahan mereka berpendapat isu terbabit sebenarnya boleh dibincang secara damai.Sumber/Kredit: TkT0k belladevass & FB Muhammad Ardy Syahadat via Kis4hDunia

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share