“Semoga kuat dik” – Ramai Sebak Lihat Frontliners Cuba Tenangkan Adik Ni Sedih Ibu Meninggl Akibat C0V1D 19

Semakin hari semakin banyak kes kematian dilaporkan akibat wabak C.0V1D 19. Ramai yang bersedih kerana keh.ilangan ibu bapa, anak ataupun kawan mahupun saudara.

Lebih menyedihkan jika kes kematian ini melibatkan seorang ibu kepada seorang budak-budak yang masih muda usianya. Menerusi perkongsian video di TikTok dari @___amin91___, dia yang juga seorang petugas kesihatan telah memuat satu video menyentuh hati.

Seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Aliff ini ditempatkan di pusat k.uarantin telah mendapat khabar berita bahawa ibunya baru saja meningg.al dunia kerana C.OV1D 19.

Al-Fatihah untuk Arwah yg meninggal disebabkan covid 🥺 ##Fyp ##foryourpage ##Fyp ##frontliner ##Kkm

♬ original sound – musikstory_


Menerusi video itu juga dapat dilihat kanak-kanak berkenaan ditenangkan oleh para frontliners yang menggosok-gosok belakangnya kerana berada dalam keadaan sedih.

Lebih memilukan, bapa kanak-kanak itu juga katanya kini sedang mendapatkan bantuan oksigen kerana positif w.abak itu. Allahu… berat ujian adik ni. 

Selain daripada video itu, ahli keluarga adik ini juga ada memuat naik video berkenaan m.angsa yang juga dida.kwa sebagai kakaknya bernama Siti Mariatun.

Siti mariatun@maria… Kakak ku yang tercinta… Semoga ALLAH SWT satukan kita kembali disyurga firdaus… ##c0v1d19

♬ original sound – Ikmal Alif


“Semoga adik terus kuat ya… Salam Takziah” 

Posting tersebut telah mendapat pelbagai komen netizen yang sedih dengan apa yang men.impa adik tersebut.

Keh.ilangan seorang ibu pada usia muda dan dalam situasi dikuarantin pula memang perit. Harap adik ini tabahlah menghadapi dugaannya.


Sedihnya lahai dengan apa yang menimpa keluarga ini… 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: lobakmerah