“Rehatlah, nanti saya ikut awak..” – ‘Rider’ ᴍᴀᴜᴛ terbabit kemaIangan, isteri sedang hamiI sebak

Seorang penghantar barangan meninggaI dunia selepas motosikal ditungganginya terbabit dalam kemaIangan jalan raya berdekatan Jalan Lapangan Terbang Subang, pada 1 Julai lalu.

Difahamkan, mngsa Shahrul Ashraf dalam perjalanan ke tempat kerja terlnggar di bahagian belakang Toyota Hiace dimana kenderaan tersebut cuba mengelak satu kepingan besi yang terjatuh daripada Toyota Hilux.

Little Azam – pemandu Toyota Hiace


Menerusi posting di laman Facebook, kakak mngsa Atia Zafiera berkongsi mengenai pemergiaan adiknya yang menghembuskan nafas terakhir pada 2 Julai lalu akibat ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ ᴘᴀʀᴀʜ pada bahagian ᴋᴇᴘᴀʟᴀ.

Selamat ᴅɪᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ kelmarin


Bercerita lanjut, Atia berkata arwh adiknya baru sahaja membeli motosikal baharu dan sanggup berulang alik sejauh 20 kilometer dari rumah ke tempat kerja demi mencari rezeki.

Tahun lepas ‘call’ kata boleh kerja kat J&T…


Cari rezeki jauh2 dengan motor tak kira hujan panas. Akibat kecuaian orang lain, orang lain jadi mngsa,” tulis Atia.

Seorang adik yang ringan tulang…


Selain itu, lebih mengundang sebak apabila difahamkan isteri arwh iaitu Rohana Ismail sedang hamil anak sulung mereka dengan usia kandungan mencecah empat bulan.

Isteri arwh (kanan)


Komen sebulan lalu


Kakak kepada Rohana iaitu Nor Zaharawanis turut berharap agar adiknya tabah menerima kehilangan suami tercinta dan terus kuat demi bayi dalam kandungan.

Rohana kena kuat untuk ‘baby’


Bagaimanapun, tiada perkembangan lanjut mengenai pemandu Toyota Hilux yang masih dicari oleh ahli keluarga mngsa yang dipercayai menjadi ᴘᴜɴᴄᴀ kejadian tersebut berlaku.

Sumber/Kredit: FB Little Azam , Atia Zafiera , Rohana Ismail & Nor Zaharawanis