‘Prgimu Di Hari Jumaat Yang Mulia..’ Suami Dijmput Ilahi Ktika Dlm PerjaIanan Ke Tempat Kerja.

KOTA BHARU – Seorang angg0ta ten.tera ma.ut selepas terlibat dalam satu kemaIangan jalan raya di kilometer 4, Kampung Tunjung berhampiran sebuah pasar raya di sini pada awal pagi Jumaat.

Dalam kejadian jam 7 pagi itu, mngsa Muhamad Asyraf Azhari, 28 tahun yang beralamat di Wakaf Mek Zainab menvnggang motosikal dipercayai dari arah Kota Bharu menghala ke Kem Desa PahIawan, K0k Lanas.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut dan memberitahu, kemaIangan berkenaan turut melibatkan sebuah kereta yang dipandu seorang pegawai kes1hatan dari Kampung Desa Baru, Jalan Iati Kedai MuIong.


Menurutnya, motosikal ditun.ggang mngsa dipercayai bertembvng dengan kereta terbabit dipercayai datang dari arah bertntangan dan menghaIa ke Kota Bharu.


“Kejadian dipercayai berlaku apabila kereta berkenaan memasuki laluan bertntangan ketika cuba mem0tong sebuah kenderaan lain yang tldak dikenal pasti sehingga menyebabkan berlaku perIanggaran,” katanya kepada Sinar Harian di sini pada Jumaat.

Abdul Rahim berkata, mngsa mengalami kecede.raan p.arah pada bahagian muka serta dada dan disahkan mninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai peruba.tan yang tiba di lokasi kejadian manakala pemandu kereta terbabit tldak mengalami sebarang keced.eraan.


Katanya, myat mngsa kemudiannya di bawa ke Hspital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk b.edah s.iasat dan ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Kami juga memohon kerjasama sesiapa yang melihat kemaIangan ini untuk menghubungi pihak poIis atau hadir ke Bahagian S.iasatan dan Pengu.atkuasaan Trafik, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Kota Bharu bagi membantu si.asatan,” katanya.


Salam tkziah buat isteri dan keluarga. Semoga kuat dan tbah atas kehiIangan suami tercinta. Semoga r0h arwh ditempatkan bersama orang yang soleh. Al fatihah.

Sumber: sinarharian