‘Nita Prgi Jua’lbu Muda Tak Smpat PeIuk Dan Susukn Satu2nya Bby Girl Yg Baru 4 Hari DiIahirkan.

KepaIa Batas : Seorang ibu yang masih muda Nor Hasnita Mohd Rozai,32, mninggal dunia di Hspital KepaIa Batas, SPU disebabkan pndemik C0VlD19.

Lebih memiIukan, Arwh Hasnita mninggal dunia selepas empat hari melahirkan anak ke empatnya iaitu satu satu nya anak perempuan yang sangat dina.ntikan oleh arwh dan suami kerana sudah mempunyai 3 orang anak lelaki sebelum ini.

Selepas meIahirkan, Arwh tak se.mpat untuk mena.tap, peIuk,c1um, susukan anak perempuanya itu.


Sebelum disahkan krit1kal arwh sempat mesej saudara mara siap bercakap yang menyatakan dia sangat gembira mendapat anak perempuan untuk anak yang ke 4 ini seronok sangat dah dapat geng katanya.

Tetaapi sekeIip mata jua keadaan semua beru bah, Nita pergi dijmput ilahi aklbat pndemik ini, itu lah takdir yang ALLAH dah tentukan buatnya dan suami.


B.erat sungguh dvgaan buat suami arwh Puan Nita semoga dia dan anak anak serta ahli keluarga lain tabah dan kuat hadapi uj1an ini.

Rata rata insan yang mengenali arwh merasa amat sedlh dan terkjut dengan apa yang menlmpa Puan nita, rata rata menzahirkan rasa sedlh kasi.han dengan sikecil yang baru 4 hari hiIang kasih seorang ibu sekeIip mata.


Selamat jaIan Puan Nita InsyaAllah syah1d buatmu, semoga dtempatkan dikalangan orang orang beriman. Aamiin2.

Selamat Jalan Wahai Ibu Syurga Nita Haziq, Semoga arwh di tempatkan dalam kalangan orang orang yg beriman .

Masih tak percaya benda nie jadi, rasa seperti m1mpi tapi apakan da.ya kami semua dah doa semoga adaa keaja1ban tapi allah lebih sygkan beliau. terlalu cepat benda nie jadi hanya sekeIip mata.


Allahuakbar, Arwh nak sangat ank perempuan dan allah berikan pada dia ank perempuan yg baru saja dilahirkan pada 4hari yg lepas.


Tapi tk smpat nk tatap , pIuuk , c1um dan susukan anak dia tapi siapa sangka sekelip mata saja bnda nie berlaku allah hantarkan bby girl tu dan allah ambilkan ibu nya. ya allah sbaknya rasa . kami semua redha atas pemerg1an sepupu kami .

Ini takdir yang allah dah tentukan pada dia, semoga suami dan anak anknya sentiasa dalam lindungan allah dan tk Iupa jugak pada sekluarga makcik dan pakcik smoga terus kuat dan tabah atas permerg1an beliau.semoga anak anaknya terus membesar dengan sihat . Al fatihah ( dibaca ) – Yana Jamil.


Sbak keluarga yang hanya mampu melihat jnazah dari jauh didalam van jnazah untuk disema.dikan di Tanah Perkburan Pinang Tunggal.

Al fatihah.

Sumber: penang kini.