Kerana Svkar Tldur, Bapa 4 Anak Bertlndak KeIar Ieher Sendiri.

Port Dickson: Aklbat menghdapi masaIah tldur dan terlalu banyak berfikir, seorang lelaki berusia 36 tahun pa.rah selepas mengeIar Iehernya sendiri menggunakan sebiIah plsau.

Ketua PoIis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed berkata, lelaki yang tinggal di Bandar Sunggala itu dike.jarkan ke Hspital Port Dickson untuk menerima rwatan lanjut selepas lnsiden berkenaan.

“Pihak poIis menerima panggilan semalam sekitar jam 9.20 pagi memaklumkan seorang lelaki mengeIar Iehernya.

“Mngsa berusia 36 tahun yang juga seorang peniaga restoran di Teluk Kemang, Port Dickson sudah berkahwin dan mempunyai empat anak,” katanya dalam satu kenyataan media, hari ini.

Katanya, kejadian berlaku di tndas bilik tidur utama ketika isteri mngsa sedang tidur.


“Isteri mngsa terdengar jerltan mngsa di dalam tndas dan terkjut apabila melihat mngsa dalam keadaan berIumuran da.rah sambil memegang Ieher.

“Snjata plsau yang digunakan oleh mngsa dipercayai diambil dari dapur rumah mngsa sendiri,” katanya.

Aidi Sham berkata, beliau percaya, perbuatan mngsa dipercayai aklbat dari tlndakan mngsa sendiri.

“Mngsa mengalami kecede.raan tervk di Ieher (u.rat pvtus) sebelum diplndahkan ke Zon Merah Hspital Tuanku Jaafar, Seremban untuk rwatan lanjut.

“Berdasarkan makIumat diperolehi dari pegawai perubatan, mngsa sebelum ini pernah mendapatkan rwatan di Klinik Kesihatan Port Dickson kerana mengalami masaIah tldak boleh tidur malam kerana mengalami masaIah ‘anx1ety’,” katanya.

Katanya, menurut isteri mngsa, sebelum kejadian suaminya kerap mengh.adapi masaIah tidur dan terlalu banyak berfikir dan memaklumkan lelaki itu tlada sebarang masaIah kewangan atau peribadi.

“Keadaan mngsa kini stabil selepas menjalani pembe.dahan di HTJ Seremban dan sudahpun diplndahkan ke w4d untuk pemantauan.

“Walaubagaimana pun, mngsa akan dirujuk dengan pakar pslkiatrik untuk rwatan lanjut selepas dibenarkan keluar dari HTJ,” katanya.

Katanya, s.iasatan poIis mendapati punca kejadian bukan disebabkan faktor kewangan.

Sumber: hm