[VlDEO] DigiIis Kereta Ketika SeIamatkan lsteri HamiI, Peng0rbanan Suami Buat Ramai Sbak

Baru-baru ini, perk0ngsian seorang ibu kepada 3 orang cahaya mata yang dikenali sebagai Najwa Karim di aplikasi TikT0k telah membuatkan ramai netizen berasa sbak atas nasib yang men1mpa dirinya dan keluarga.

Biarpun ditakdirkan membesarkan anak sendirian tanpa kehadiran suami di sisi, wanita itu tetap tabah menggalas tanggungjawab menjadi ibu dan bapa kepada anak-anaknya.

TerIibat dalam kemaIangan ketika hamiI 8 bulan

Detik htam dalam hidupnya bermula ketika Najwa yang sedang hamiI 8 bulan terlibat dalam sebuah kemaIangan sewaktu menaiki motosikal bersama arwh suami.

Menurutnya, arwh suaminya telah dis3ret kereta apabila cuba menyeIamatkan dirinya serta anak yang dikndungnya.

Berikutan itu, suaminya dirwat di Unit Rwatan Rapi (lCU) dan Najwa terpaksa meIahirkan ank ketiganya secara pembdahan tanpa suami di sisi.

Kisahnya itu telah diceritakan menerusi sebuah video yang dik0ngsi di aplikasi TikT0k.

Sempat jaga suami di lCU sebelum ditakdirkan pergi selamanya


“Semua orang akan ada kisah htam yg menyelubungi hidup kita. J0doh kami tak menyebelahi di dunia. InsyaAllah di syurga dia menanti.

“Yusuff dalam kndungan 8 bulan, mama dengan ayah terlibat dalam kemaIangan. Mama terselamat kerana ayah, tapi sebab ayah selamatkan kita ayah diseret kereta,” luahnya.

Biarpun ketika itu badannya masih lemah selepas meIahirkan anak mereka, wanita itu menguatkan diri demi menunaikan janji untuk menjaga arwh suaminya yang ketika itu hanya terlantar di atas katil.


Namun begitu, Tuhan lebih menyayangi suaminya apabila dia telah dijemput pergi menghadap iIahi.

Mengulas lebih lanjut tentang arwh suami, wanita itu mendedahkan sebelum kejadian bruk tersebut suaminya menunjukkan petanda terakhir seolah memberi bayangan akan terIibat dalam kemaIangan.

Tunjuk petanda-petanda terakhir


“Abiy jadi tak keruan. Semalaman dia tak tidur. Macam ada sesuatu yang mengganggu fikiran dia.

“Abiy taknak makan, tapi saya paksa abiy makan bersama. Kita makan berdua dan kongsi air dalam cawan yang sama. Abiy hantar saya naik motor tapi abiy nampak stres sangat masa tu.

“Sampai di bukit abiy pesan jangan turun kaki awak walapun apa yang terjadi. Tiba-tiba satu van sekolah dari arah bertentangan meluru laju dan bergesel dengan side mirror abiy,” ulasnya.


Perk0ngsian berkenaan menjadi tuIar dan ramai netizen memberi reaksi sed1h mengetahui kisah wanita tersebut. Dalam pada itu, mereka juga mendoakan agar arwh suaminya ditempatkan di kalangan orang beriman.

Kredit: omm