(VIDE0) “Kematian Yang Dicemburui,” Ayah Rebah Dan Meninggal Dunia Ketika Sedang Solat Berjemaah

Benarkah sifat mᾰti itu mengejut? Pada hakikatnya, kemᾰtian adalah satu ketentuan Allah. Setiap manusia di muka bumi ini pasti akan merasai kemᾰtian. Cuma cara kita ‘pergi’ belum tahu. Itu semua kerja Sang Pencipta.

Kehilangan seorang ahli keluarga secara tiba-tiba sangat memberi kesan yang mendalam kepada kita. Tambah-tambah lagi apabila ia terjadi kepada ibu dan bapa tercinta.

Sama seperti kisah yang dikongsikan oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Khaty Ieja Zulman yang berkongsi satu vide0 di mana ayahnya rebah semasa mendirikan solat di masjid.

Katanya semasa dihubungi, pada 13 Ogos 2020 waktu umat Islam mendirikan solat Isyak, ayah tercinta pergi buat selamannya.

Tambahnya lagi, sewaktu kejadian tersebut, ramai yang membantu memberi bantuan pernafasan CPR, kebetulan pada waktu itu sebaris saf arwᾰh ayahnya ada seorang doktor. Namun siapalah kita nak menidakkan ketentuan Ilahi.

Kejadian ini sangat memberi kesan yang mendalam bukan sahaja dalam kalangan ahli keluarga malah orang yang menonton vide0 ini juga turut s3bak dan s3dih.

Kemᾰtian ini sangat dicemburui orang ramai. Semoga rohnya tenang dan ditempatkan bersama orang-orang beriman.

Sumber: Khaty Ieja Zulman