‘Tak Smpat Terima Gaji..’ Baru Hari Pertama Kerja, Sabirin Temui Aj4I Dihemp4p Jengkaut.

ALOR GAJAH: Seorang pemandu jengka.ut ma.ut selepas dihemp4p jentera berat itu di Kampung Brisu, Masjid Tanah di sini pada Isnin.

Dalam kejadian jam 3.15 petang itu, mngsa Muhamad Sabirin Umar, 29, sedang menjalankan kerja-kerja meratakan tanah di kampung itu untuk dijadikan kawasan pertanian sebelum jentera berat itu dipercayai hiIang kawaIan lalu terbalik dan menghemp4p mngsa.


Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, berdasarkan keterangan bapa saudaranya, semasa kejadian, mngsa baru hari pertama bekerja sebagai pemandu jengk.aut selepas lama tldak bekerja akibat pelaksanaan Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP).


Menurutnya, pemeriksaan di lokasi kejadian mendapati mngsa berada di tempat duduk pemandu dalam keadaan tert1arap selain kepaIanya terseplt pada bahagian bumbung kenderaan berat itu.

“Pasukan Bomba dan Penyelamat BaIai Bomba Alor Gajah yang tiba di lokasi kejadian menjalankan kerja-kerja mengeluarkan mngsa yang terseplt sebelum mngsa berjaya dikeluarkan kira-kira sejam kemudian.


“Bagaimanapun pasukan perubatan Klinik Kesihatan Simpang Ampat mengesahkan mngsa telah mninggal dunia kerana mengalami kecede.raan tervk pada kepaIa,” katanya ketika dihubungi.

Myat mngsa kemudian dihantar ke Hspital Alor Gajah untuk dibe.dah si.asat dan ke$ diklas1fikasikan sebagai mat1 menge.jut.


Salam tkziah, semoga keluarganya tbah menerima ujian ini. Semoga r0hnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: astro