Subhanallah, Foto Seorang Hafiz Al-Quran Yang Meninggaal Dalam Keadaan Tersenyum

Pada akhir hayatnya, dia meninggal dengan senyuman di wajahnya. Ia kelihatan sangat damai dan tenang…. Kita tidak pernah tahu pengakhiran hidup seseorang. Cuma kita semua berharap mempunyai akhir yang bahagia.

Kisah pemuda ini boleh menjadi contoh kecil dari akhir hidup yang penuh dengan kebahagiaan. Pemuda itu mati dengan bibir tersenyum. Foto itu juga tersebar di media sosial.

Tokoh lelaki itu dikenali sebagai Haris Hilmawan Jundany Al Hafid. Dia terkenal sebagai penghafal Al-Quran. Foto tersebut pertama kali dimuat naik oleh akaun @ reza.jannata di Instagram.

Pemilik akaun melekatkan maklumat mengenai penyebab kematian Haris akibat meningitis, penyakit yang juga dialami oleh mendiang Olga Syahputra.

Berikut ini adalah kapsyen foto yang ditulis oleh Reza Jannata.


“Kembalinya jenazah Al-Quran Hafidz di hadapan-Nya dengan senyuman … Innalillahi wainna ilaihi rojiun. Rakan kami Ustadz Haris hilmawan jundany Al Hafidz telah meninggal dunia. 11. dalam suci.

Menurut laporannya, dia sakit seperti mendiang Olga Syahputra (meningitis). Mohon doakan agar Tuhan menerima perbuatannya dan mengampuni d0sanya … Amin, “tulis Reza dalam kapsyen foto tersebut.

(ism) Apabila dilihat dari akaun Instagram si mati, @aljundani, dia sebenarnya mendapat penghargaan dari Duta Besar Arab Saudi.

Almarhum juga seorang pendaki gunung dan pencinta alam. Dalam foto terakhirnya Haris dilihat membawa sebungkus sampah dari Gunung Merapi.

Mengetahui hal ini, netizen sibuk memberi doa.

“Senyumannya sangat cantik, saya harap dia ditempatkan di tempat yang indah seperti hati dan senyumannya. amin

Betapa mencuit hati. Semoga Allah memilih kita untuk menjadi hamba-Nya yang dikurniakan oleh Husnul Khatimah.

Dia mengutus malaikat-Nya untuk memberi kita kabar baik ketika Tuhan menjemput kita. Supaya kita senang bertemu Allah dan mendapat kebaikan yang dijanjikanNya, Subhanallah.

Sumber: dream.co melalui majalah-harian.com