‘SeIamat TinggaI Sayangku..’ Suami MninggaI Dunia, Kereta Terbaba$ Lnggar Papan Tanda.

KUANTAN – Seorang lelaki m.aut selepas kereta dipandunya terba.bas dan meIanggar papan tanda jalan di Kilometer 201, Jalan Plntasan Kuantan berhampiran Taman Datuk Rashid, di sini awal pagi Rabu.

Dalam kemaIangan kira-kira jam 3.15 pagi itu, mngsa, Syed Firdhaus Syed Mohd Heffeni, 33, tercmpak keIuar dan terseplt di bawah kereta.


Mngsa yang berasal dari Masai, Johor ced.era prah di bahagian kepaIa dan disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian.

Lebih memiIukan mngsa meninggaIkan seorang isteri dan tiga anak yang masih kecil. Dikhabarkan ibu mngsa baru sahaja dijmput iIIahi tak smpai 3 bulan, kini arwh pula mnyu.sul pergi.Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatkuasaan Trafik Negeri, Superintendan Kamarulzaman Jusoh@Mohamad Daud berkata, hasil si.asatan awal mendapati mngsa yang memandu kereta jenis Hyundai At0s dalam perjalanan dari arah Kuantan menghala ke Kemaman.

Menurut beliau, ketika tiba di lokasi kejadian, mngsa dipercayai gagaI mengawaI kenderaannya sebelum terba.bas meIanggar papan tanda.“Mngsa yang terseplt dikeluarkan dengan bantuan anggota bomba dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gebeng.

“Myat mngsa dihantar ke Hspital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk pr0ses be.dah s.iasat,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Rabu.


Katanya, ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


Salam tkziah, semoga isterinya Puan Suria serta anak anaknya kuat dan tbah atas kehiIangan suami dan juga ayah kepada anak2 nya. Moga r0hnya dicucvri rahmat. Al fatihah.

Sumber: sinar via dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!