Satu Gambar Yang Ditangkap Jurukamera British Dahulu Era 1830An

Satu gambar lama yg ditangkap jurukamera British dulu era1830an. Di wilayah Afghanistan. Solat Jumaat di kawasan lapang yg dihadiri lebih kurang 150,000 penduduk Muslim seluruh wilayah Asia Tengah. Jumlah mungkin lebih dari itu.

Menurut report jurukamera dan pasukan ekspedisi menangis sangat terharu melihat pemandangan ini yg pertama kali dilihat mereka.Seluas mata memandang para lelaki Muslim dari kalangan pelbagai etnik bangsa berbeza mampu bersatu beribadat menyembah Yang Esa. “Such a beauty elegant scenery, pure masjestic!” ucap salah seorang krew penjelajah tersebut.



Gambar ni lah yg membuatkan Gerakan Zi0nisme Dunia menghu ru h4rakan Afganistan beratus tahun dulu sehingga sekarang. Dip3cahkan dengan pelbagai mazhab supaya sibuk berg4duh sesama sendiri.Mereka y4hudi Z!onis dan K4firun mempergunakan British, Soviet, India, Pakistan, Amerika, Iran, Saudi dan CIS untuk hu ru h4rakan Afganistan. Supaya tidak akan ada lagi kesatuan Muslim yang kuat disana.Bayangkan.

Solat Jumaat yg dijemaahkan 150,000 lelaki Muslim. Tiada pernah berlaku mcm tu lagi kecuali di Makkah al Mukaramah.Mal4ngnya sekarang Afganistan bukan sahaja r0sak dgn p3rang saudara tak sudah sudah, malah menjadi pusat tanaman daun p0pi d4dah h3roin terbesar didunia. Sampai begitu k3ji sekali gerakan halus mu suh mu suh Islam.Kita masih leka dn bergasak sesama seaqidah sdgkan puak al kaf!run mendada bertepuk tangan.

Kredit : Muhammad Salman Loh Abdullah

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih