‘Prgimu Di Hari Yg Mulia..’ Azim Dijmput IIahi Selepas Sejam Bertrung Nywa Aklbat KmaIangan.

JEMPOL – Seorang pemandu t0wing disahkan mninggaI dunia di Klinik Kesihatan Palong 4, 5 dan 6 selepas lebih sejam terbabit dalam kemaIangan di Jalan Besar PaIong 2, dekat sini, petang tadi.

Dalam kjadian kira-kira jam 2 petang itu, mngsa, Mohamad Azim Othman, 26, disahkan mninggaI dunia pada jam 3.25 petang.

Menurut Ketua PoIis Daerah Jempol, Superintenden Hoo Chang Hook, kemaIangan berkenaan membabitkan dua buah kenderaan iaitu lori t0wing jenis Isuzu yang dipandu mngsa dan lori jenis Hin0 yang dipandu seorang lelaki berusia 48 tahun yang membawa muatan buah sawit.


“Si.asatan awal mendapati pemandu muatan sawit dari arah Pasir Besar menghala ke Palong 2. Setiba ditempat kejadian, pemandu t0wing dari arah berten.tangan dipercayai gagaI mengawaI kenderaannya lalu memasuki laluan lori muatan sawit dan mermpuh di bahagian sisi kanan lori berkenaan.

“Mngsa yang cede.ra prah di bahagian kepaIa dikjarkan ke Klinik Palong 4,5 dan 6 bagi menerima rwatan, namun disahkan mninggaI dunia selepas sejam mendapatkan rwatan,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, tadi.


Beliau berkata, pemandu lori membawa mua.tan kelapa sawit berkenaan tldak mengalami sebarang kecede.raan ser1us.

Menurutnya, myat mngsa bakal dibe.dah si.asat petang ini bagi mengetahui punca kematlan dan si.asatan lanjut masih dijalankan.


Lebih menyedlhkan rata rata kenalan juga keluarga menyifatkan arwh seorang yang sangat baik dan mend0akan agar arwh ditempatkan bersama orang yang beriman.

Ke$ disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber:KOSMO! ONLINE