PiIu, Tiga Beranak MninggaI Dunla, Seorang Lagi P4rah, SUV Bertembvng Dengan Bas.

Dungun: Tiga beranak ma.ut selepas kenderaan utiliti sukan (SUV) dinaiki mereka bertmbung dengan sebuah bas dalam kemaIangan di Kilometer 25, Jalan Paka-Bandar Al Muktaffi Billah Shah, di sini, hari ini.

Dalam kemaIangan kira-kira 3.10 petang, mngsa Mohd Zuki Yusof, 44 , bersama isterinya, Nur Farraheeda Ali Khan, 41, ma.ut serta-mereta di tempat kejadian, manakala anak mereka Nasyeen Umayrai, 10, disahkan mninggaI dunia ketika dirwat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, kira-kira 6.20 petang.


Seorang lagi anak pasangan berkenaan, Damia Irdina, 13, pa.rah dan kini menerima rwatan di Hspital Dungun.

Mohd Zuki adalah Guru Besar Sekolah Kebangsaan Ketengah Jaya 2, manakala isterinya pula Pembantu Tadbir di Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah).

Kejadian dipercayai berlaku ketika keluarga terbabit dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Taman Bakti AMBS selepas membeli barangan dapur di Bandar Paka.


Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Bandar AMBS Zul Husni Abdul Rahman berkata, pihaknya menerima panggilan kece.masan kira-kira 3.14 petang sebelum enam anggota bersama sebuah jentera dihantar ke lokasi kejadian.

Menurutnya, sebaik tiba didapati kedua-dua anak mngsa sudah dikeluarkan orang ramai.

“Pamandu dan penumpang depan kenderaan itu terseplt di tempat duduk, dan pihak kami mengambil masa selama 15 minit sebelum berjaya mengeluarkannya.


“Kedua-dua pasangan itu disahkan mninggaI dunia di lokasi, dan myat mereka kemudian diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima Iaporan berhubung kejadian dan ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


Salam tkziah,semoga r0h mereka ditempatkan bersama orang yang soleh. Al Fatihah.

Sumber: hm