PiIu, Baru 3 Hari Pemerg1an Bapa, Ibu HamiI Temui AjaI, B4yi ‘Dilahirkan’ Juga Tak Dpt DiseIamatkan.

Seorang wanita yang sedang sar4t hamiI 6 bulan disahkan mninggaI dunia aklbat k0mplikasi kesihatan yang dialami selepas dijngkiti C0v1d-19. Lebih merntun hati apabila mengetahui anak dalam kandungan juga tldak dapat diseIamatkan.

Ibu hamiI mningg4l dunia
Foto: Facebook

Kisah sa.yu itu dikongsikan di Facebook oleh beberapa individu yang dipercayai merupakan sepupu arwh. Berdasarkan perkongsian Fatien Ariffin, wanita ini memaklumkan bahawa sepupunya iaitu Rohaizah Yasman yang sedang hamiI anak ketiga ini telah menghmbuskan nfas terakhir sehari selepas anak dalam kandungannya ‘dilahirkan’.

Semalam terpksa menjalani pembed.ahan untuk menyelamatkan bay1 dalam kandungan disebabkan aliran okslgen tak smpai ke kandungan.Bay1 yang dilahirkan tldak dapat diseIamatkan. Hari ini (7 Jun) pada jam 10.00 pagi ibunya pula mengha.dap Ilahi. Semoga dilapangkan seluas-luasnya kbur Allahyarhamah. Aamiin.

Menurut sumber, jan1n seberat 500gram itu perlu dikeluarkan selepas si ibu perlu dirwat secara i.ntubated. Difahamkan, arwh baru sahaja kehiIangan ayah, Yasman Bin Manap pada tiga hari lalu dan kini gilirannya pula menyusul ayah tercinta.

Tak dapat digambarkan bagaimana perasaan ahli keluarga ini apabila menerima berita tentang pemerg1an dua insan tersayang.

Baby 500gram tak dapat diselamatkan

Salam tkziahSementara itu , menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen tldak ptus-ptus mengucapkan salam tkziah buat keluarga ini dan mendoakan agar mereka semua diberi kekuatan dan ketabahan dalam menempuhi du.gaan ini.Sumber: Fatien Ariffin, Nor Azilah Ilayah, Hazlina Masri ob

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : ohbulan