Pihak Bomba Tampil Beritahu Apa Yang Terjadi Sebenarnya Selepas Kec0h Kes ʙᴏᴍᴏʜ Muda

GEORGE TOWN – Cahaya api yang dilihat jiran daripada sebuah unit kondominium di Persiaran Bukit Gambir, Gelugor di sini memb0ngkar kegi.atan seorang lelaki dipercayai melakukan ᴘᴇᴍᴜᴊᴀᴀɴ awal pagi Selasa lalu.

Difahamkan jiran berkenaan yang pada awalnya menyangka ia keja.dian keb.akaran segera menghubungi bomba kira-kira pukul 1.55 pagi.

Menurut Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, pasukan dari Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Perak bergegas ke lokasi keja.dian selepas dimaklumkan berhubung kehadiran cahaya seperti keb.akaran di tingkat 31 tersebut.

Beliau berkata, apabila pasukan bomba tiba, pihaknya mendapati tiada sebarang keb.akaran yang berlaku.


“Pemeriksaan bersama polis di sebuah unit mendapati ada bau asap dari rumah tersebut dan kita membuka pintu dengan peralatan khas menyelamat.

“Sebaik pintu dibuka, terdapat seorang lelaki berumur 23 tahun dis.yaki sedang melakukan aktiviti ᴘᴇᴍᴜᴊᴀᴀɴ dan tiada sebarang kebakaran,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, k.es berkenaan kemudiannya diserahkan kepada pihak polis.


Difahamkan pada o.perasi itu, pihak berkuasa menemui pelbagai peralatan bagi ak.tiviti ᴘᴇᴍᴜᴊᴀᴀɴ seperti ᴘᴀᴛᴜɴɢ dan ʟɪʟɪɴ serta beberapa gambar pasangan dipercayai bagi ʀɪᴛᴜᴀʟ berkenaan.

Sementara itu, insiden itu tular di media sosial hari ini selepas video dipercayai dirakam dari unit berdekatan yang memaparkan ti.ndakan seorang lelaki seolah-olah sedang melakukan upacara ᴘᴇᴍᴜᴊᴀᴀɴ ᴅᴀʟᴀᴍ ᴄᴀʜᴀʏᴀ ᴀᴘɪ dikongsi pengguna.

Sumber/Kredit : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!