‘Pergi’ ketika Sedang Asyik Membaca AlQuran. Pemergian Yang Dicemburui… Allahuakbar

Allahuakbar! Rebah dan tidak sedarkan diri ketika Sedang Asyik Membaca Al-Quran. Seorang warga emas meniinggal dunia ketika sedang menunggu waktu solat jumaat di Masjid Bandar di sini pagi tadi.

LELAKI warga emas meniinggal dunia ketika membaca al-Quran sementara menunggu solat Jumaat di Masjid Bandar Tawau, pagi hari ini.

Abd Muhlis Daris, 68, dari Kampung Tanjung Batu Keramat Laut, dikatakan mengaji sebelum tiba-tiba rebah dan tidak sedarkan diri di masjid berkenaan.

Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Fadil Marsus berkata, susulan kejadian itu, jemaah lain segera menghubungi ambulans.

“Petugas paramedik yang tiba kemudian mengesahkan warga emas itu meniinggal dunia.

Abd Muhlis Daris, 68, dari Kampung Tanjung Batu Keramat Laut itu difahamkan sedang mengaji al-Quran sebelum rebah dan tidak sedarkan diri.

Ketua Polis Tawau, Asisten Komisioner Fadil Marsus dalam satu kenyataan malam ini berkata orang awam yang sedar kejadian itu menghubung Hospital Tawau untuk bantuan segera.

“Anggota paramedik yang tiba di masjid tersebut melakukan pemeriksaan terhadap warga emas ini sebelum disahkan meniinggal dunia,” katanya.

Menurutnya, Abd Muhlis mempunyai penyakit darah tinggi dan kes tersebut diklasifikasikan sebagai maati mengejut dan tiada sebarang unsur jenayah 


Jenazah lelaki warga emas yang meniinggal dunia ketika mengaji di Masjid Bandar Tawau, dibawa pasukan paramedik ke Hospital Tawau. Foto Ihsan Pembaca

Fadil berkata, kes diklasifikasi sebagai maati mengejut.

Sumber : Sinar Harian