“Pagi Hantar, Petang AmbiI” Netizen Ded4h ‘Anak’ Suruh Ayah Minta Sedek4h Tepi JaIan

Kebelakangan ini, ramai yang sedang bersedih kerana tidak dapat menziarahi ibu bapa di kampung halaman dek kerana per1ntah l4rangan merentas negeri yang dikuatkasakan pihak kerajaan bagi membendung penul4ran C0vld-19.

Bagaimanapun, kisah yang dikongsi oleh wanita dikenali sebagai @farasharina_ ini pasti akan membuatkan netizen berasa simp4ti terhadap nasib seorang warga emas yang ditemuinya di tepi jalan dipercayai di Kota Bharu, Kelantan.

Terserempak pakcik tua tepi jalan


Menerusi aplikasi TikT0k, Fara berkongsi kisahnya terseremp4k dengan seorang pakcik di tepi jalan sewaktu sedang menaiki kereta.

Dalam video berkenaan, warga emas itu dilihat berjalan berse0rangan dalam keadaan terhuyung-hayang mungkin kerana pengl!hatan yang tidak jelas, sebelum mendekati kereta dinaiki Fara serta keluarga.

“Pakcik nak minta sedekah, nak bayar sewa rumah,” ujar pakcik tersebut.

Kasihan melihat keadaan warga emas itu, mereka memberikan sebungkus kuih serta sejumlah wang bernilai RM50 kepadanya.

Pagi hantar, petang anak dia ambil minta sedekah

Namun begitu, netizen mula mempersoalkan tentang latar belakang pakcik itu apabila ada beberapa individu mendakwa warga emas berkenaan dihantar oleh anaknya untuk meminta sedekah, setiap hari.


Setelah mengetahui kisah sebenar di sebalik keberadaan w4rga ema$ itu, ramai yang melu4hkan rasa simp4ti dan berasa kes4l terhadap s1kap anaknya.

Sedlh tengok, samp4i h4ti anak diaNamun demikian, kesahihan d4kwaan tersebut masih belum dikenal pasti…

Jika ia benar, memang tidak wajar anaknya melalukan sebegitu kepada insan yang telah menjaga dan membesarkan mereka dari kecil hinggalah dewasa.

Sumber: TikT0k @farasharina_ via satkoba

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share