lsteri MninggaI Selepas Sejam Dirwat, Suami P4rah Dirmpuh Pacuan Empat Roda.

BACHOK – Seorang wanita warga emas m.aut, manakala suaminya cede.ra p4rah selepas motosikal yang mereka naiki dirmpuh sebuah kenderaan pacuan empat roda di Jalan Kampung Sentosa di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam itu, mngsa, Khalijah Mat Zain, 70, mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian di sini malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Bachok, Deputi Superintendan Mohamad Ismail Jamaluddin berkata, suami mngsa, Abdullah Yaacob, 68, kini dirwat di zon merah hospital sama selepas kaklnya pa.tah.


Katanya, s.iasatan awal mendapati, mngsa dan suaminya dipercayai menunggang motosikal jenis Honda EX5 dengan tldak memakai topi keledar.

“Apabila tiba di lokasi kejadian, suami mngsa telah membuat pusingan U sebelum memasuki jalan yang dilalui kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux.

“Ek0ran jarak yang terlalu dekat, pemandu kereta yang berusia 36 tahun tidak sempat membr.ek lalu mermpuh motosikal mngsa,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohamad Ismail, lnsiden itu menyebabkan pasangan suami isteri itu tercmpak ke bahagian tepi jalan.

Katanya, kedua-dua mngsa dihantar ke HUSM Kubang Kerian, namun Khalijah disahkan mninggaI dunia sejam kemudian selepas mengalami kecede.raan p.arah pada p.aru-pa.ru kanan.

Sumber: K! ONLINE