‘Kakak Jahidah Dah Buka Mata, Usia Kndungan Cecah 14 Minggu, Hrap ‘Ielaki’ ltu Bertaubat’- Adik.

JOHOR BAHRU – Keluarga kepada seorang wanita yang k0ma selepas disyak1 dipukuI oleh suaminya dalam kejadian pada 4 Mei lalu berharap sspek dikenakan hukvman paling ber.at dan se­timpaI dengan perbuatan kejam yang dilakukan ke atas mngsa.

Adik mngsa dikenali sebagai Fazariah berkata, mereka sekeluarga akan menuntut keadilan mengikut und.ang-un.dang dan berharap sspek bertau.bat dengan apa yang telah dilakukannya.


“Semoga ada keadilan buat kakak dan kami sekeluarga berharap dengan hukvman yang akan dikenakan nanti, ia akan memberi kesan kepada si peIaku agar segera berta.ubat.

“Mem4afkan itu mungkin ada, tetapi untuk terima dia semula dalam keluarga sangat svkar, kami tldak mahu pisang berbuah dua kali,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.


Foto: sspek berjaya ditngkap semalam.

Mngsa yang juga kak1tangan awam diIaporkan sudah dibawa pulang untuk dirwat di rumah keluarganya di Sungai Udang, Melaka selepas dibenarkan pulang dari Hspital Tuanku Ja’afar, Seremban pada 30 Mei lalu.

Menurut Fazariah, kakaknya yang kini hamiI 14 minggu juga sudah memberi perkembangan positif sejak Rabu lalu apabila telah membuka mata, namun masih beIum bertindak baIas.“Rabu lalu, dia sudah buka mata, tetapi masih belum beri resp0ns apa-apa, kami bercakap dengannya dan dia tldak balas. Kakak masih Iemah dan belakangnya juga sudah meIecet agak tervk sebab bar1ng terlalu lama.“Kami sudah sapukan ub4t untuk meredakan Iuka dan kami jangka kakak akan pulih dalam tempoh empat atau enam bulan. Buat masa ini, kakak masih menggunakan t1ub untuk makan dan kami hanya sediakan susu khas untuk kakak,” katanya.Kosmo! pada 17 Mei lalu meIaporkan, seorang kakitangan awam sebuah jabatan kerajaan di Johor terpksa bertarvng nywa selepas dipercayai dibeIasah suaminya sendiri dalam kejadian pada 4 Mei lalu.Sumber: kosmo