Jagalah A1b Keluarga Anda Ketika Jemur Baju Di Halaman Rumah

Jika orang dahulu seboleh-bolehnya mahu menutup a1b keluarga dan diri dengan menyidai pakaian dan seluar dal4m terutamanya pakaian dal4m wanita di dal4m rumah. Pakaian yang dijemur di luar rumah hanya baju dan seluar sahaja.

Tetapi, orang sekarang seperti tidak mempunyai rasa malu dan mahu menjaga a1b diri dan keluarga dengan menyidai baju dan seluar dal4m di luar rumah sehingga menjadi tontonan dan menjamu mata orang ramai.

Tanpa segan silu baju dan seluar dal4m di jemur di ampaian. Bukan itu sahaja ada antara jiran yang lebih biadap menyidai baju dan seluar dal4mnya di pagar jiran.

Menjadi persoalan mengapa perlu meny1dai baju dan pakaian dal4m secara terang-terangan kepada orang ramai. Nak tayang jenama, nak orang tahu saiz c0li, nak orang mengata seluar dan baju dal4m sudah buruk?


Adakah wanita sekarang ini sudah tidak ada perasaan m4lu sehingga mahu orang lain tahu apa yang anda pakai? Orang yang lalu lalang antaranya lelaki dan lelaki g1la s3k5 dapat melihat saiz, bentuk dan corak pakaian dan baju dal4m anda.

Sebelum ini, orang tidak tahu warna, saiz dan bentuk seluar dan baju dal4m apa yang anak dan isteri pakai, tetapi kini sudah boleh membayang dan tahu warna baju dal4m mereka.

Sedarkan kaum wanita perkara itu juga adalah a1b bukan sahaja a1b diri sendiri tetapi juga a1b suami dan keluarga. Perkara seperti itu adalah sensit1f dan perlu dijaga dan baju dan seluar dal4m tidak boleh dijemur sewenang-wenangnya di luar.

Disebabkan oleh sikap gol0ngan wanita seperti ini jugalah yang menyebabkan banyak lelaki gila s3k5 yang mengambil kesempatan dengan mencvri pakaian dan seluar dal4m kerana anda seperti ‘rela’ membiarkan mereka mencvrinya.

Bagaimanapun, sebagai seorang lelaki dan ketua keluarga diharap dapat memberi nasihati pada anak dan isteri untuk menjaga a1b keluarga dan menyuruh pakaian dan seluar dal4m anak dan isteri tidak dijemur di luar. Berusaha untuk mencari jalan ‘menyor0kkan’ a1b keluarga daripada diketahui oleh orang luar.