‘Dua Minggu Iepas Hari Lahirmu Amir..’ Dua LeIaki MninggaI Dunla, KmaIangan Dgan 3 Motorsikal.

ALOR SETAR – Dua lelaki m.aut selepas terlibat kemaIangan membabitkan tiga motosikal di Kampung Kubang Rotan, Kuala Kedah di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.25 malam itu, mangsa, Amir Husaini Mohd. Rodzi, 15, dan Hamdan Adnan, 40, yang menunggang motosikal berasingan mninggal dunia di lokasi kejadian manakala seorang lagi mngsa kemaIangan berusia 22 tahun ced.era ringan.


Foto: Amir Husaini

KehiIangan arwh Amir amat dirasai oleh semua kenalan dan keluarganya. Dikhabarkan hari lahir arwh baru sahaja berlalu pada 2 Jun yang lalu.
Seorang lagi penunggang motosikal berusia 22 tahun mengalami kecede.raan ringan.

Ketua PoIis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, kejadian berlaku ketika remaja berusia 15 tahun terbabit yang menunggang motosikal jenis Honda dalam perjalanan dari arah Taman Nelayan ke Kubang Rotan.


“Motosikal ditunggangi remaja itu kemudian bertembvng dengan motosikal jenis SYM Sport Bonus ditunggangi nelayan berusia 40 tahun yang datang dari arah berte.ntangan,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sementara itu arwh  Hamdan Adnan disifatkan seorang anak yang baik semasa hyatnya. Iuahan pmergian arwh oleh adiknya undg sbak.Salam tkziah,semoga Allah ampunkan d0sa2 mereka dan ditempatkan dikalangan orang yang soleh dan beriman. Semoga keluarga kedua2 arwh kuat dan tbah. Al fatihah.

Sumber:K! ONLINE