Dia tidak pernah mengecapi sentuhan Ibu dan Ayah kandung. Insan istimewa taagih kasih keluarga

Oleh kerana hawa nafsu dua insan yang masih tiada ikatan sah, maka yang menjadi mangsa adalah anak hasil daripada ketelaajuran tersebut.

Begitu juga dengan kisah seorang anak istimewa dikenali sebagai Umairah, apabila kedua ibu dan bapanya menghilangkan diri sejak dia dilahiran.

Menerusi hantaran daripada akaun Natipah Abu, telah berkongsi kisah menyedihkan yang ditanggung oleh Umairah, yang kini berada di bawah jagaan ibu dan angkatnya. Mari kita ikuti perkongsian ini…

Terlaanjur sampai mengandung

Berdasarkan apa yang diceritakan oleh ibu dan bapa angkat anak istimewa ini, iaitu puan Bariah dan Bakhri. Wanita dikenali sebagai Mazlina iaitu berasal dari Kelantan, telah terlaanjur bersama teman lelakinya, sehingga terlahirlah Umairah.

Lepas terlanjur, terus bertunang

Selepas Mazlina mengandung, di terus bertunang dengan teman lelakinya itu. Oleh disebabkan lelaki bertugas sebagai badan beruniform, dia terpaksa menjalani latihan jangka panjang, lalu Mazlina dititipkan kepada Bariah dan Bakhri.


Hidup berendam air mata, tunang tak kunjung tibaTuah Umairah, ibu angkat mengandung


Umairah disahkan butaTinggalkan anak, sampai sekarang tak pernah datang jengukBerharap Umairah dapat merasa pelukan ibu kandungnya


Justeru, diharapkan ibu kepada adik Umairah dilembutkan hati untuk datang berjumpa dengan anak kandungnya, agar dapat anak ini mengenali wanita yang telah melahirkannya.

Sumber : Natipah Abu