ABANG J&T TERCIDVK DALAM PARIT, SELAM4TKAN BARANG CUST0MER DARI ‘H4RTA’ SENDIRI DIK4GUMI NET1ZEN

Ramai sudah sedia m4klum tentang c4baran yang dih4dapi oleh se0rang pengh4ntar makanan mahupun barang yang sangat menc4bar malah jika tidak kent4l, pasti ia akan mengund4ng sesetengah daripadanya akan pvtus asa.

Masal4h cu4ca, dikej4r haiwan atau meng0rbankan banyak waktu demi mengh4ntar barang pel4nggan dengan cepat dan sel4mat merupakan antaranya.

Walau bagaimanapun, melihatkan bagaimana se0rang abang daripada sy4rikat J&T ini lebih mengut4makan barang pel4nggan ketika terlib4t satu trag3di membu4tkan orang ramai sangat terh4ru.











Men3rusi hant4ran vide0 yang dil4kukan melalvi aplikasi p0pular, TikTok mem4parkan se0rang abang J&T terlib4t dalam satu tr4gedi yang meny3babkan mot0rnya terj4tuh.


Kelih4tan pengh4ntar barang itu terj4tuh dalam parit di sebuah rumah sehingga motosikal miliknya itu terper4ngkap namun mengund4ng r4sa k4gum warg4maya terhadapnya pula kerana dalam dil4nda mas4lah, dia lebih mem1lih untuk menyel4matkan sebuah beg berisi barang pel4nggan terlebih dahulu.

Berbanding menyel4matkan mot0sikal yang dibawanya itu untuk bekerja sekali gus hant4ran vide0 itu tul4r dengan r4tusan re4ksi warg4maya t1nggalkan.

Rata-ratanya turut mend0akan dan memberikan semang4t terhadap pengh4ntar barang berkenaan bersama ribuan tanda suka ditek4n menerusi perk0ngsian terb4bit.

“Terus berju4ng. Suami saya pun c0urier. Faham c4baran dia tu”











“Bag yang dia sel4matkan dulu nampak tak diorang ni…”










Sumber: HCL Via Media Diari Viral / live92times