Tronoh : Seorang pemandu Ambulan Klinik Kesihatan Tronoh meninggal dunia selepas pengsan semasa sedang menjalankan tugas rutin hariannya.

Mangsa Ahmad Zabri Sulaiman,54, yang bertugas sebagai pemandu Ambulan diklinik kesihatan tersebut dijatuh pengsan dan diberi rawatan di Hospital setelah mengalami ser4ngan j4ntung.

Arw4h ada penyakit Asthma mungkin kepenatan dalam menjalankan tugas mengambil pesakit C0V1D 19 dan ketika itulah beliau diser4ng sakit J4ntung.

Dia terjatuh di tempat cuci Kenderaan C0V1D 19 dan di masukkan ke ICU dengan sokongan mesin bantuan pernafasan selama 3 Hari ketika itu juga Ujian C0V1D dibuat keatasnya dibuat dan keputusan negetif.

Ketika itu lah dari hari kehari kesihatan semakin merosot dan menghembus nafas terakhir diHospital, berakhir sudah tugasnya didunia shingga akhir hayat bertugas sebagai frontliners tambahan dalam kes pendemik yang hari ke hari belum dilihat lagi pengurangannya.

Jen4zah Ahmad Zabri dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Tg Rambutan, semoga rohnya tenang disana dan keluarganya tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah mudah permergiannya.

Kisah pilu ini dikongsi melalui facbook Viral Perak ” Seorang pemandu ambulans di Klinik Kesihatan Tronoh, tumbang selepas menghantar pesakit C0V1D19.

Mungkin akibat terlalu letih semasa berkerja 😭😭Takziah kepada seisi keluarga. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat syurga indah untukmu.Innalillahwainnalillahirajiun, Jangan lupakan jasa frontliner kita.Al-fatihah. Credit Viral Perak.