Baling : Didalam keadaan sekarang apa sahaja kerja yang boleh mendatangkan rezeki akan dibuat walaupun terpaksa mengambil risiko.

Beginilah dengan seorang anak muda bernama Amir Hakimi baru berusia 22 tahun dia gigih memanjat gunung untuk mencari pokok paku aji yang amat digalai ramai sebagai pokok hiasan.

Namun semalam nasibnya tidak berapa baik Kimi terjatuh ke g4ung ketika berada diatas gunung Gua Sireh.

Harian Metro seorang pemuda m4ut selepas jatuh ke dalam g4ung ketika mendaki Gunung Gua Sireh, dekat sini untuk mencari pokok paku aji, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 11 pagi itu, m4ngsa Amir Hakimi Md Ali, 22, dari Kampung Padang Che Mas, Pulai dipercayai terj4tuh dari ketinggian 100 meter.

M4ngsa dikatakan ke gunung itu setiap hari untuk mencari pokok paku aji yang dijadikan hiasan halaman rumah untuk penggemar landskap untuk dijual.

Ketua Polis Daerah Baling, Superintendan Syed Basri Syed Ali berkata, siasatan awal mendapati m4ngsa ke gunung itu bersama rakan sekampung dikenali Noh Othman, 32 tahun.

M4ngsa dipercayai terjatuh dari ketinggian 100 meter dan parah di kepala, serta disahkan men1nggal dun1a oleh pegawai kesihatan.

Kami menerima panggilan dari Hospital Baling (HB) mengenai kejadian pada jam 12.30 tengah hari, katanya.

Syed Basri berkata, m4yat di hantar ke Hospital Kulim (HK) untuk bed4h siasat dan kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut dan tidak ada unsur jen4yah.

Semoga roh Kimi tenang disana dia dijemput ilahi saat mencari rezeki yang maha esa lebih sayangkan dirinya semoga keluarganya tabah. Al fatihah.