AYU Terp4ksa Bu4ng Mata Kiri,Keluarga Mohon Doakan Adik Adawiyah Cepat Sembuh | USIANYA baharu mencecah setahun lapan bulan, namun dvgaan yang ditanggvng anak kecil ini cukup berat.

Adik Nur Aqilah Adawiyah dikesan mengh1dapi ketvmbuhan pada mata kiri sehingga terp4ksa dibvang berikutan risik0 mereb4k kepada organ lain.

Tular kisah adik comel ini yang sebelum ini mengharapkan bantuan orang ramai untuk meringankan beban kos r4watan pembed4han di H0spital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Bapanya, Muhammad Shazuli Zaini, 31, ketika dihubungi SinarPlus menarik nafas lega apabila anak keduanya itu selamat menjalani pembed4han pada Jumaat lalu.
Sekarang ini matanya masih dij4hit. Mungkin dalam tempoh dua minggu lagi doktor akan letak ‘mata batu’ buat sementara waktu.

Saya mohon doa orang ramai supaya dapat mendoakan Adawiyah cepat sembvh dan kembali aktif, ujarnya yang bekerja sebagai penyelia pembersihan di Shah Alam, Selangor.

Berkongsi mengenai kutipan dana sebelum ini, bapa kepada dua cahaya mata itu terp4ksa meminjam duit dengan adik-beradik bagi menampung kos pembed4han yang perlu disegerakan sebelum permohonan bantuan kewangan dengan agensi berkaitan.

Sebenarnya, kami tidak tahu sinar pada mata hitamnya itu adalah k4nser. Adawiyah pun tidak tunjuk sebarang kelainan. Bila periksa mata dengan doktor pakar, barulah kami tahu.


Bila doktor cakap agak terlewat kerana mata kirinya sudah terjej4s dan terpaksa dibvang, kami reda dengan ketentuan takdir, katanya penuh seb4k.

Namun begitu, jauh di sudut hati Muhammad Shazuli mendoakan anaknya terus sihat dan membesar seperti kanak-kanak lain meskipun hanya bergantvng kepada satu mata sahaja.

Bapa manalah nak yang bvruk-burvk untuk anak sendiri, kan? Saya akan cuba sebaik mungkin untuk memastikan Adawiyah bahagia dan sayangi dirinya.


Kekur4ngan yang ada bukan haIangan untuknya berjaya dan doa kami akan mengiringinya sehingga berjaya nanti…insya-ALLAH tuturnya penuh harapan.

Apapun, panj4tkan doa yang baik-baik untuk adik Adawiyah ini supaya cepat sembvh dan cute selalu.

Sumber: sinar harian